Nederlands Turkce

Milli Görüs Nederland

Milli Görüs is een sociaal-religieuze beweging die zich richt op de emancipatie van (voornamelijk Turkse) moslims in de Nederlandse samenleving. De beweging heeft in Nederland 107 aangesloten organisaties, waarvan 34 in Noord-Holland en 18 in Amsterdam. Milli Görüs bestaat uit twee federaties, Noord-Nederland en Zuid-Nederland. Milli Görüş Noord-Nederland heeft een klein maar effectief stafbureau, dat de aangesloten organisaties ondersteunt en helpt verder te professionaliseren. Milli Görüs heeft een stichtingsvorm, de stichting bestaat uit verschillende organisaties, die deels zelfstandig opereren, maar verantwoordelijkheid schuldig zijn aan het bestuur van de overkoepelende federatie. De federatie heeft vijfduizend betalende leden en heeft een achterban van meer dan dertigduizend personen.

Hoewel de organisatie geestverwanten heeft in Turkije en verschillende landen van de EU opereert de federatie zelfstandig en onafhankelijk van andere organisaties of politieke partijen. Afgezien van bindingen in bijvoorbeeld in Nederlandse adviesorganen is de federatie zowel formeel als inhoudelijk onafhankelijk. Het beleid van Milli Görüş Nederland is gericht op de  emancipatie, participatie en prestatie van haar leden in de Nederlandse samenleving. Zij doet dat vanuit een op de islam geïnspireerde maatschappelijke verantwoordelijkheid, die op verschillende terreinen tot uitdrukking komt. Bij al haar handelen staat het actieve burgerschap van haar leden in de Nederlandse samenleving centraal.

Milli Görüs dient geen ander belang dan dat van de emancipatie van haar leden in de Nederlandse samenleving. De beweging staat kritisch-democratisch open voor iedereen en streeft de dialoog na met alle stromingen binnen en buiten de moslimgemeenschap in Nederland. Nadrukkelijk stelt de stichting uitsluitend namens haar leden te spreken en dus ook geen enkele claim te hebben als woordvoerder namens de moslims of de Turken te spreken. De vereniging wil afgerekend worden op haar bijdrage aan de versterking van de democratische samenleving.

Aankomende 3 activiteiten
Activiteiten agenda
Juni 2018
MaDiWoDoVrZaZo
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Gebedstijden


Cuma hütbesi

Müslüman kadının toplumdaki yeri

» Lees verder